Het gezicht achter Ruig & Geroest

Dat is Sebastiaan. Inmiddels 30 jaren jong. Vindt het geweldig om lekker creatief bezig te zijn en om te werken met zijn handen. Het heeft er altijd al wel een beetje ingezeten, maar werd nooit echt zichtbaar.

Sinds het moment dat Sebastiaan zijn huis in Amersfoort heeft gekocht en verbouwd ben je het duidelijk aan hem gaan zien. Samen met zijn vader is het hele huis van A tot Z aangepakt. Bijna alles hebben ze zelf gedaan. Dit is het omslagpunt geweest voor Sebastiaan om zoveel mogelijk zelf te doen. Wat betreft het huis, er komt vaak een moment dat je het gevoel hebt dat je wel redelijk klaar ben in het huis. Alles is af en heeft zijn plekje gekregen. Dit moment was er ook bij Sebas. Toen was de tuin aan de beurt. Het oude schuurtje in de achtertuin werd plat gegooid om er iets nieuws voor terug te bouwen, een hoekbank maken met een gezellige vuurplaats en daarnaast moest een buitenkeuken gemetseld worden…

Daar was dan ook het moment dat de tuin helemaal klaar was. Er was nog wat hout overgebleven van de buitenkeuken. Met dit hout heeft Sebastiaan een krukje voor in huis gemaakt. Dit vond hij zo leuk om te doen dat in de loop van de tijd het idee is ontstaan om vaker meubeltjes te maken met als doel ze uiteindelijk te verkopen. Zo is langzaam maar zeker Ruig & Geroest ontstaan.


Wat vrienden over Sebastiaan zeggen

“Haha, heb je even? Ik ken niemand die zo slecht stil kan zitten als Sebas: hij zit vol met ideeën en is altijd bezig. Hij heeft een doel voor ogen en doet er alles voor om dat te bereiken. Zoek in de Van Dale de woorden “netjes, geordend en secuur” op en zijn naam staat erachter. Als je een afspraak met hem maakt, dan weet je dat het goed komt. Ook als iets even tegenzit, hij geeft niet snel op. Gericht op ontwikkeling: zowel persoonlijk- als werk technisch probeert hij continu het beste uit zichzelf te halen. Een fijne vriend om te hebben.”