De filosofie van Ruig & Geroest

Tegenwoordig merk je aan alle kanten dat het milieu een belangrijke rol speelt. We leven in een consumptie maatschappij waar bijna alles ontworpen lijkt om zo snel mogelijk vervangen te worden. Hiermee wordt ontzettend veel milieuschade veroorzaakt. Van CO2 uitstoot door de productie en vervoer, tot het afval wat in onze omgeving achter blijft.

Dit kunnen we niet blijven volhouden, want dat zou niet best zijn voor onze aarde en onze leefomgeving. Door het jaar heen merken we er stiekem best wel veel van: klimaat verandering, kappen van regenwouden, dieren die met uitsterven bedreigd worden en luchtvervuiling. De lijst met nadelige effecten is ontzettend lang.

Dit werd mij ook duidelijk. In eerste instantie ben ik naar mijn eigen leefsituatie gaan kijken waar ik op het milieu kon besparen. Zo heb ik bijvoorbeeld zonnepanelen op mijn woning geplaatst, ben ik minder vlees gaan eten, gebruikte spullen via Marktplaats kopen, huis isoleren, een regenton voor de moestuin. En nog veel meer. Al snel kom je aan een het einde van het lijstje met wat je zelf kunt verbeteren. Voor mijn gevoel hield dit hier niet op. Ook moest ik voor mijn gevoel bewuster worden met het werk wat ik doe. Werken met mijn handen vind ik leuk en heb passie voor oude materialen. Uit de combinatie met voorgaande en het duurzamer omgaan met het milieu, is Ruig & Geroest ontstaan. Afval een tweede leven geven, dat is wat Ruig & Geroest doet! Dat is iets waar mijn hart sneller van is gaan kloppen.

Liefde voor de natuur & milieu en passie voor de ontzettend mooie materialen, die door jarenlang gebruik getekend zijn.

Materialen

Hoe graag ik het ook zou willen, is het helaas bijna niet haalbaar om alleen maar gebruikte materialen te verwerken in de producten. We hebben namelijk ook met veiligheid en kwaliteit te maken, dit moet worden gewaarborgd. Om het zo veilig en goed mogelijk te maken koop ik montagematerialen en afwerkingsproducten wel nieuw. Denk hierbij aan lak, bouten, moeren, fittingen, schakelaars, stekkers en snoeren.

Daarentegen is ook het verpakkingsmateriaal wat gebruikt wordt om producten in te versturen hergebruikt. Zo heb ik gebruikte dozen en is het opvulmateriaal van 100% gerecycled papier. Ook verzamel ik andere verpakkingsmaterialen als ik zie dat deze weggegooid wordt.

Hier koop je een echt Nederlands product waar een verhaal achter zit. Deze zal ik altijd zo goed mogelijk proberen te achterhalen, zodat ook voor jou het product een verhaal heeft. Het ene verhaal is uiteraard completer dan het ander. Geen enkel product is hetzelfde, ook niet als er twee van gemaakt worden.

Bij Ruig & Geroest koop je een product wat helpt het milieu te sparen en wat er ook nog eens super stoer uitziet. Echt een eye-catcher in jouw interieur!